Waarom de blauwe bes zo gezond is

Blauwe bes voor je weerstand - Sambucol

Fruit bevat vaak veel gezonde vitamine en vezels, dat hoeven we niet uit te leggen. Toch zijn er, naast de vlierbessen, nog andere kleine vitaminebommetjes waarvan je waarschijnlijk niet eens wist hoe gezond ze voor je zijn. Neem nu de blauwe bes. Daar zitten naast vitamine C en K en vezels nog meer voedingsstoffen in die een gezond lichaam ondersteunen.

Blauwe bes en mineralen

Ze bevatten onder andere een zeer hoge antioxidantwaarde en een mix van de mineralen: calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Calcium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Magnesium activeert je natuurlijke energie in het lichaam. IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes. En vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning.

Gezonde recepten met blauwe bes

Het mooi is, ze bevatten ook nog eens weinig calorieën en dat maakt deze vitaminebommetjes ideaal als tussendoortje of als aanvulling op een gezond ontbijt met bijvoorbeeld griekse yoghurt, havermout, lijnzaad en deze blauwe bes. Of wat dacht je van zelf een gezond ijsje maken met verse blauwe bes, yoghurt en kersen. Even door de blender en je giet ze zo in een ijsvormpje. Een nachtje in de vriezer en klaar. Ook mogen ze in een heerlijke smoothie niet ontbreken. Deze maak je ook eenvoudig zelf door een beker sinaasappelsap te mengen met een flinke handje blauwe bessen, een rijpe banaan, een handje aardbeien en een scheut magere yoghurt. Alles in de blender en binnen een minuut heb jij je gezonde smoothie zelf gemaakt.

Alternatief voor blauwe bessen

Vind je de smaak van de blauwe bes helemaal niets, en je wilt wel aan je weerstand werken met antioxidanten? Probeer dan eens Sambucol Defence.

Sambucol_Defence

Sambucol Defence

Een vlierbessenextract met extra vitaminen D, B6, C, en de mineralen zink, koper en foliumzuur.
Lees meer »

Koop nu: een ruim gevulde healthy suprise Goodybox!

<span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><b>E</b>en ruim gevulde healthy suprise goodybox voor €15,- (inhoud ter waarde van € 160,-) waarbij je óók nog bijdraagt aan een goed doel via onze TS Health Foundation! </span><span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;">Klink </span><u style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><i>hier.</i></u>

    Je kiest voor A dus.

    X
    CONTACT US