10 back-to-school tips voor de basisschool!

Het is weer bijna zover, de kinderen moeten (mogen) weer naar school na een welverdiende zomervakantie. Nu moet je natuurlijk goed voorbereid zijn wanneer school weer begint! Heb je geen idee waar je moet beginnen of waar je aan moet denken? Geen zorgen! Wij hebben 10 tips verzameld die jou gaan helpen om je kind zonder zorgen naar school te laten gaan.   

   1. Goede rugzak 
    Een rugzak kan natuurlijk niet missen als je kind naar school toe gaat. Zorg ervoor dat je een rugzak hebt waar alle spullen in passen, zodat alles zonder gedoe mee naar school genomen kan worden. Voor de lagere klassen is een kleine rugzak voldoende, vanaf de bovenbouw is een grotere rugzak aan te bevelen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten rugzakken! Er is vast een tas die perfect past.  
   2. Pennen en potloden 
    Iets anders wat je kind zeker nodig gaat hebben op school zijn pennen en potloden om mee te schrijven of tekenen. Kijk eerst wat school vraagt wat nodig is. Je kunt een leuk setje uitkiezen, maar je kunt natuurlijk ook verschillende nemen! En zoek vooral een pen die jouw kind fijn vindt schrijven, dat helpt erg goed bij de schrijfopdrachten! 
   3. Etui 
    En als er pennen en potloden mee naar school moeten, eventueel aangevuld met een gum, schaar, lijmstick, markeerstift, rekenmachine of iets dergelijk, dan is een hippe, leuke etui een must have. Ga vooral samen met je kind op zoek, zodat je kind vol zelfvertrouwen zijn / haar etui kan gebruiken op school.  
   4. Broodtrommel en/of fruitbakje 
    Fruit eten is gezond! Het is goed voor de weerstand en nog lekker ook. Natuurlijk is een goede lunch ook erg belangrijk. Zo kan je kind zich goed concentreren en beter onthouden wat die dag wordt geleerd. Een broodtrommel en fruitdoosje zijn beter voor het milieu dan een boterhamzakje en het ziet er ook nog eens leuk uit! Zorg ervoor dat je een exemplaar hebt die niet zomaar opengaat, zodat je rugzak niet vies kan worden. Een leuke tip is een paars fruitdoosje die je nu gratis bij aankoop van een Sambucol product naar keuze krijgt! 
   5. Drinkfles 
    Drinken is ook belangrijk. Je kunt een fles kiezen die goed bij de broodtrommel en/of het fruitdoosje past, maar het meest belangrijke is dat de fles niet lekt. Zorg dat je een fles hebt die goed dicht kan. 
   6. Gym spullen 
    Passen de gymschoenen nog? Dit is nog iets om op te letten voordat school begint. Hetzelfde geldt voor gymkleding. Kleding dat goed past, zorgt ervoor dat je kind comfortabel kan bewegen tijdens de gymles. Het is natuurlijk niet fijn om te kleine schoenen of oncomfortabele kleding te dragen tijdens het sporten!
   7. Een veilige fiets  
    Als je kind op de fiets naar school gaat is het een goed idee om de fiets goed te checken. Doen de lichten het nog goed? Zijn de banden goed op spanning? Werkt het slot zoals het moet horen? Dit zijn allemaal dingen om aan te denken zodat jouw kind veilig naar school toe kan fietsen.  
   8. Map  
    Krijgt je kind op school veel opdrachten op losse papieren die bewaard moeten worden? Denk dan eens aan het aanschaffen van een multomap. In deze map kunnen alle opdrachten georganiseerd en bewaard worden, zodat jouw kind alle opdrachten makkelijk bij de hand heeft wanneer deze weer nodig zijn in de les! 
   9. Schriftje of boek 
    Eerder klaar met een opdracht? Ga lekker tekenen! Stop een schriftje in de rugzak en geef dit als tip mee aan je kind als hij/zij eventjes geen schoolwerk heeft. Leuk om aan het einde van het schooljaar te zien wat erin getekend of geschreven staat. 
   10. Voorbereiden 
    Dan de laatste tip die je erg gaat helpen. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het voorbereiden; mocht je nog iets moeten aanschaffen. En pak samen de tas in zodat je kind niks kan vergeten en zonder stress weer kan beginnen. 

  Een extra tip
  Gaat je kind voor het eerst naar school? Neem eens een kijkje op https://www.mijnschoolbox.nl  hier kan je gratis een schoolbox aanvragen met leuke cadeautjes. Speciaal voor kinderen die voor het eerst naar school gaan.

  Veel plezier op school! 


Koop nu: een ruim gevulde healthy suprise Goodybox!

<span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><b>E</b>en ruim gevulde healthy suprise goodybox voor €15,- (inhoud ter waarde van € 160,-) waarbij je óók nog bijdraagt aan een goed doel via onze TS Health Foundation! </span><span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;">Klink </span><u style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><i>hier.</i></u>

  Je kiest voor A dus.

  X
  CONTACT US