Kan ik Sambucol® dagelijks gebruiken?

Sambucol® draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en kan iedere dag 1x daags gebruikt worden. Kan je wel wat extra’s gebruiken in deze donkere maanden? Gebruik Sambucol® dan 4x daags om je weer fit te voelen.

Wat moet ik doen als ik een dosering Sambucol® ben vergeten?

Wanneer je Sambucol® vergeten bent in te nemen, neem dan geen extra dosis, maar wacht tot het eerstvolgende tijdstip en neem dan de gebruikelijke hoeveelheid Sambucol® in.

Kan ik de aanbevolen dosering Sambucol® overschrijden?

Over het algemeen geldt voor onze Sambucol® producten dat de aangegeven dosering niet overschrijden overschreden moet worden. Wanneer je toch meer dan de aanbevolen dosering van Sambucol® hebt ingenomen, zijn in het algemeen geen bijverschijnselen te verwachten. Het is raadzaam om bij twijfel overleg te plegen met je arts of apotheker.

Kan ik Sambucol® als vervanging zien van groente en fruit?

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Kan ik Sambucol® Original ook aan mijn kind geven?

Ja, kinderen vanaf 12 jaar kunnen de dosering van een volwassenen aanhouden. Voor kinderen van 1 tot 12 jaar: 1x daags 5ml of maximaal 4x daags 5ml. Maar wist je dat we ook speciale Kids versies hebben zoals Sambucol® Kids Siroop of de Sambucol® Kids Kauwtabletten!

Hoe kan ik het beste Sambucol® bewaren?

Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Sambucol® producten donker en droog bewaren bij een kamertemperatuur van tussen de 15-25ºC.

Zitten er stoffen in, zoals gluten, die allergieën veroorzaken?

Al onze Sambucol® producten zijn vrij van gluten en geschikt voor vegetariërs. De Sambucol® Immuno Forte Bruistabletten bevatten ook geen suiker, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. De Sambucol® Immuno Forte Capsules bevatten ook geen suiker, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveermiddelen.

Kan ik Sambucol® tijdens de zwangerschap of borstvoeding gebruiken?

In de aanbevolen hoeveelheden wordt het product in het algemeen prima verdragen, ook tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding kan Sambucol® veilig ingenomen worden. De Sambucol® Immuno Forte Bruistabletten mag maximaal 2 x per dag ingenomen worden bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Het is raadzaam om bij twijfel overleg te plegen met je arts of apotheker.