Marissa


Mijn moeder was vroeger altijd in de weer met vlierbloesem en vlierbessen. Ze maakte daar heerlijke siropen en gezonde drankjes van. Ik ben dus opgegroeid met de wetenschap dat vlierbessen goed zijn voor je weerstand. Nu ik ouder ben en zelf moeder, heb ik altijd voor mijn gezin de Sambucol Defence in huis. We gebruiken dit zo'n beetje het hele jaar door. In de lente en zomerperiode gebruiken we het alleen als het echt nodig is. Dan gebruiken we de Kids Kauwtabletten. In de herfst en winter zijn we met de Defence (de naam zegt het niet voor niets) juist bezig om onze weerstand en immuunsysteem extra te ondersteunen. Overigens geef ik mijn moeder (die inmiddels een trotse oma is) ook in de herfst en winterperiode de Defence mee. Wel een fijn idee dat zij toch met haar vertrouwde vlierbessen haar weerstand kan ondersteunen.

Kelly


"Vroeger maakte mijn oma altijd zelf vlierbessensap. Aan het einde van de zomer trok ze er op uit, vergezeld van een grote emmer en een tuinschaar. De vlierbessen waren rijp genoeg om geplukt te worden. En wat maakte ze daar dan heerlijke vlierbessensap en vlierbessenjam van. Toen wist ik nog niet dat ze er ook lekkere vlierbessenjenever van wist te brouwen. Aangezien ze een grote voorraad nodig had om de winter mee door te komen en de enkele vlierbessenstruik in haar eigen tuin niet voldoende was, werden er hele tochten georganiseerd op zoek naar het zwart/paarse goud. Wij mochten dan mee en wat vond ik dat een geweldige ervaring. Tijdens de vlierbessenexpeditie vertelde mijn oma mooie verhalen over hoe gezond de vlierbessen waren voor je weerstand. En in een ander verhaal wist ze ons uit te leggen dat er ook vlierbessen zijn, de groene die nog niet rijp waren, die niet zo gezond voor je zijn. Wij moesten dan de trossen met de meeste donker paarse bessen opzoeken. Spelenderwijs leerde we op die manier de voordelen van de vlierbessen uit grootmoeders tijd. Nu ik zelf moeder ben, ga ik er ook met mijn kinderen op uit. En probeer ik op deze manier de traditie in ere te houden. Voor het gemak neem ik in de herfst en winterperiode elke dag een eetlepel Sambucol Defence, omdat daar naast het vlierbessenextract ook nog extra vitamine C en zink in zit. Mijn kids krijgen zelf de Kids Kauwtabletten, die vinden ze heerlijk. En de vlierbessenjam vinden ze het lekkerst op een pannenkoek."

Agnes


Ik heb zelf drie kleine kinderen waar ik mijn handen vol aan heb. Als alleenstaande ouder is dat soms best pittig. Daarom wil ik dat ik in een optimale conditie ben. Dat moet wel, ik wil er kunnen zijn voor mijn kids. Zij hebben mij hard nodig op dit moment. Daarom neem ik sinds kort de Sambucol Pastilles. Voorheen gebruikte ik de Original, maar ik vind de Pastilles makkelijker om in te nemen. En bovendien zijn deze wat zuurder, dat vind ik lekker. Eigenlijk zijn het gezonde 'snoepjes' die helpen je weerstand te ondersteunen. Win-win situatie voor mij.

Gebke


"Mijn kinderen hebben al zo veel vitamine en multivitamine geprobeerd voor hun weerstand. Elke keer weigeren ze deze tabletten. Ze vinden ze gewoon niet lekker. Toch vind ik het een veel fijner idee als ik ze kan helpen bij hun weerstand en immuunsysteem. In een ultieme poging om ze over te halen heb ik de Sambucol Kids Kauwtabletten laten proberen, omdat we bij de drogist daarvan een sample kregen. In het begin keken ze sceptisch, en mijn dochter zei 'Oh nee niet weeeeeeeer zo'n pilletje'. Maar toen ze de kauwtablet eenmaal geprobeerd hadden, waren ze om. Eindelijk! Nu is het geen drama meer en vragen ze er elke dag zelf om :)."

Karina

TrotseMoeders.nl


"Sambucol® is een natuurlijk kruidenpreparaat op basis van vlierbessen en draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Een flesje siroop bevat het extract van maar liefst 1.000 vlierbessen. Dankzij de fijne smaak krijgen zo ook kinderen moeiteloos een gezonde dosis extra weerstand binnen en is iedereen klaar voor de winter." Het prettige aan Sambucol® is dat het voor kinderen erg aantrekkelijk is gemaakt. Zowel de Kids siroop als de ‘berensnoepjes’ smaken prima. Zo prima zelfs dat de kinderen bij mij komen vragen om nog een snoepje!... Karina is uitgever van onder andere www.TrotseMoeders.nl, www.TrotseVaders.nl en www.SpeelgoedSamen.nl, maar vooral de trotse moeder van drie prachtige kinderen. Meer lezen over deze ervaring van Karina op haar persoonlijke blog?

Bea


"Je hoort het veel om je heen, niet alleen volwassenen maar ook kinderen kunnen wel wat ondersteuning van hun weerstand gebruiken. Wat ik wel doe in de R maanden is Sambucol geven. Het lijkt misschien gek dat vlierbessen je weerstand ondersteunen, maar ik heb het idee dat het zeker goed helpt. Als onderhoud 1x per dag en als het nodig is geef ik het 3x per dag. Vooral mijn oudste dochter heeft een betere weerstand. Ik geef meteen extra Sambucol zodra ik het idee heb dat er wat aankomt."

Catharina


"Ik heb lang gezocht voordat ik iets vond wat helpt om de weerstand van mijn kinderen op peil te houden. Voor mij was Sambucol de gouden tip! Dit is een natuurlijk drankje op basis van vlierbessen. Klinkt misschien niet heel interessant, maar het is geweldig! Het verhoogt de weerstand, zodat je kind weer fit wordt. Ik kan het niet alleen bij onze apotheek krijgen, maar je kunt 't ook kopen bij De Tuinen of online. Echt super makkelijk! Ik geef 't iedere dag, zeker in de winter. En als het nodig is, dan geef ik een hogere dosering."

Blogmama

Blogmama


"Vorig jaar tijdens de winterperiode was onze dochter niet fit, haar weerstand kon wel wat extra's gebruiken. Dikwijls blijft het bij de kleintjes ook niet bij één keer. Want bij de kinderopvang, op scholen en BSO’s zijn kinderen veel met elkaar in contact. Een beetje extra preventie is meer dan welkom." Goed advies van onze voorouders uit de steentijd. Als de dagen donkerder werden, aten zij vlierbessen om hun immuunsysteem te ondersteunen. Uiteraard kun je zelf vlierbessensap maken, maar voor wie daar geen tijd voor heeft is er Sambucol. Een flesje siroop bevat het extract van vlierbessen. Gezond voor jong en oud. Blogmama van Blogmama.nl woont samen met haar vriend en dochtertje in het gezellige Arnhem. Dagelijks blogt zij artikelen met als onderwerp baby & kind.

Marieska

Love4Kidz


"Hoewel de winter dit jaar niet zo streng is als voorheen, wil dat niet betekenen dat we geen snotneuzen meer in huis hebben. De zakdoeken niet aan te slepen. Voor dat extra beetje weerstand het hele jaar door, geef ik sinds kort Sambucol for Kids met vlierbessenextract." Na de eerste proeftest waren alle drie het er overeen dit is de perfecte kauwtablet. Hij voelt aan als een zuigsnoepje, heeft een prettige zacht zoete smaak en wordt niet bitter. “Het smaakt naar een gezond snoepje”, concludeert zoonlief. “Mag ik er nog een?”... Mariska is redacteur bij diverse magazines en moeder van drie kinderen. Om de beste zorg te kunnen geven aan haar oudste zoon die een chronische bloedafwijking heeft, heeft ze in 2012 besloten om vanuit huis te gaan werken. Zo werd Love4Kidz geboren.

Renate


"Ik heb drie kinderen, waar met name de middelste van 6 een lastige eter is. Veel nieuwe dingen weigert ze te proberen, een veelgehoorde opmerking van haar 'Maar dat lust ik niet'. Ondanks dat ze de nieuwe dingen echt nog niet geprobeerd heeft. Vast heel herkenbaar bij veel ouders." "Voedingssupplementen krijg ik er al helemaal niet in bij haar. Ondanks dat ze er vaak uitzien als een snoepje laat ze zich daarmee niet verleiden. Totdat ik haar de Kauwtabletten van Berry de Vliesbes liet zien en ze ook van Berry de Vlierbes een knutselplaat kreeg. "Hé, die Berry ziet er leuk uit! Smaakt ie net zo lekker als hij er uit ziet?" En ja hoor, ze probeert hem en vindt hem nog lekker ook! Nu neemt ze elke dag zonder problemen vanuit zichzelf een beertje van Berry de Vlierbes."

Yolanda


Ik heb twee naar schoolgaande kinderen (6 en 8 jaar oud). Zodra het herfst is, de temperatuur daalt en het weer te wensen overlaat, geef ik ze elke ochtend een Kids Kauwtablet. Mocht ik het door alle drukte het een keer vergeten, dan komen ze er zelf mee. Zij vinden de beertjes erg lekker en ik ben gerustgesteld dat ik ze hun weerstand help ondersteunen.

Esther


"Wij vinden Sambucol echt top spul! Wij gebruiken het niet alleen, ook de kids versie gebruiken we voor onze dochter. Heel eenvoudig in te nemen, gewoon 10 ml per dag. Bij de Kids versie zit een maat bekertje bij de volwassenen niet. Dus ik heb in dat maat bekertje 10ml gedaan en blijkt dat dit iets minder is dan volle eetlepel net niet vol eigenlijk. Je hoeft het niet te verdunnen kunt het zo van de lepel afnemen. Wij gebruiken het in de winter standaard voor ons en onze dochter. Gewoon om ons immuunsysteem lekker op peil te houden."

Sambucol® vlierbessen voor je weerstand

Vlierbessen voor je weerstand? Jazeker! Sambucol® bevat een gestandaardiseerd en geconcentreerd extract uit de zwarte vlierbes. Door het immuunsysteem te stimuleren, bevordert Sambucol® het hele jaar door het natuurlijk afweersysteem van je lichaam.

Sambucol® bevat geen genetisch gemodificeerde ingrediënten en de veiligheid is klinisch getest. Het bevat als enige vlierbessenproduct AntiVirin® en ondersteunt het immuunsysteem. Het is verkrijgbaar in verschillende varianten en ook speciaal voor kinderen ontwikkeld.