Het verschil tussen Sambucol Original vs. Sambucol Defence

Om de weerstand van jou en het hele gezin te ondersteunen, gebruik je de siropen van Sambucol. De twee meest gebruikte siropen zijn Sambucol Original en Sambucol Defence. Deze twee producten lijken veel op elkaar, maar er zijn verschillen. Hieronder vind je deze verschillen.

Verschil in ingrediënten tussen Sambucol Original en Defence

Zoals het verschil in naam al doet vermoeden zijn er in Sambucol Defence extra ingrediënten toegevoegd die een extra werking met zich meebrengen. In Sambucol Defence zijn onder andere de volgende ingrediënten toegevoegd:

  • 150 mg Vitamine C
  • 15 mg Zink
  • 10 mg Vitamine D
  • 1,4 mg Vitamine B6
  • 1000 mg koper
  • 500 mg bétacaroteen
  • 100 mg selenium
  • 200 mg foliumzuur

Verschil in werking tussen Sambucol Original en Defence

Door het toevoegen van extra ingrediënten is Sambucol Defence ‘zwaarder’ en heeft het een uitgebreidere werking.

Extra ondersteunen van de weerstand
De vitaminen D, C, B6, het foliumzuur, de zink, het koper en de selenium ondersteunen het immuunsysteem en zorgen mede voor een goede weerstand. Het bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet tot vitamine A. Ook vitamine A ondersteunt de afweer van het lichaam. Koper, selenium, zink en vitamine C zijn antioxidanten die het (natuurlijke) afweersysteem van de lichaamscellen helpen.

Vermoeidheid en extra energie
Vitamine C, vitamine B6 en foliumzuur dragen bij aan het genereren van extra energie. Het mineraal koper activeert de natuurlijke energie in het lichaam.

Minimaal te gebruiken vanaf 3 jaar vs. 12 jaar

Zwaardere voedingssupplementen worden afgeraden voor te jonge kinderen. Sambucol Original is ook geschikt voor kinderen vanaf 3, terwijl Sambucol Defence voor kinderen vanaf 12 jaar geschikt is. Het hangt dus van de samenstelling van je gezin af welk product voor jouw hele gezin het meest geschikt is.

Maximale inname voor kinderen en volwassenen


Mede gezien het feit dat Sambucol Defence meer ingrediënten bevat, verschilt het voorgestelde dagelijkse gebruik met Sambucol Original.
De hoeveelheid van 5 ml staat gelijk aan 1 theelepel.

Let op: het wordt afgeraden om Sambucol Defence in te nemen op een lege maag. Vergeet dus niet te eten, voordat je Sambucol  Defence inneemt!

Overeenkomsten tussen Sambucol Original en Sambucol Defence

Zowel Sambucol Original als Defence zijn uitsluitend als siroop verkrijgbaar. Beide producten bevatten 120 ml en bevatten een gelijke hoeveelheid vlierbessen. Beide producten bevatten geen kleurstoffen.
Wil je een overzicht van alle producten met hun eigenschappen? Bekijk het productoverzicht.

Sambucol-Original-120ml

Sambucol Original

Onze bekendste vlierbessenextract ter ondersteuning van je weerstand en je immuunsysteem.
Orignal »
Sambucol Defense 2023

Sambucol Defence

Ons vlierbessenextract met extra vitaminen D, B6, C, en de mineralen zink, koper (extra energie bij vermoeidheid) en foliumzuur
Defence »