Vlierbessen vind je niet alleen in onze Sambucol producten. We vinden het heerlijk om deze ook te gebruiken in ons yoghurtontbijt. En wanneer je deze combineert met havermout en chiazaad heb je een echt powerontbijt te pakken.
Boordevol vezels, vitaminen en antioxidanten
Havermout bevat vitamine B1, B5, zink, magnesium, koper, ijzer en voedingsvezels. Havermout is onder andere goed voor de spijsvertering. In chiazaad zitten eveneens veel vezels, eiwitten, antioxidanten, calcium, kalium, ijzer, foliumzuur en deze kleine zaadjes bevatten bovendien omega 3 vetzuren. Niet alleen goed voor je darmhuishouding. Zowel de havermout als de chaizaad geven je een verzadigd gevoel. Van ijzer, zink en vitamine C is bekend dat ze je immuunsysteem ondersteunen, net zoals de vlierbessen in de vlierbessensiroop.
Zo starten wij onze maandagmorgen met een kickstart!
Zelf maken?
Hoe maak je zelf deze yoghurtontbijt met havermout en vlierbessen?
- 150 gram yoghurt (onze voorkeur gaat uit naar een sojayoghurt)
- 4 eetlepels havermout
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 eetlepel vlierbessensiroop
Voeg alle ingrediënten samen in een kop en schep het goed door elkaar. Smullen maar!