Vlierbloesemhoning

Vlierbloesemhoning - Sambucol ondersteunt je weerstand
Eerder deelde we al het recept voor vlierbloesempannenkoekjes en wat smaakt daar nou lekkerder bij dan vlierbloesemhoning? Natuurlijk is het zo dat je vlierbloesem toe kunt voegen aan een potje echte honing maar je kunt ook de onderstaande variant proberen voor een heerlijke bloemige touch.

Het is natuurlijk zo dat alleen bijen honing kunnen maken maar toch heb ik dit receptje ‘vlierbloesemhoning’ genoemd omdat het zoet en vloeibaar is, net als honing. Super lekker over je (vlierbloesem)pannenkoekjes, door de yoghurt of op een wafel. Mocht je vlierbloesemsiroop maken dan is het helemaal geen moeite om direct ook je eigen ‘honing’ te maken.

Ingrediënten voor vlierbloesemhoning:

 • 850 ml vlierbloesemwater
 • 150 ml citroensap
 • 350 gram geleisuiker*

Bereiding van de vlierbloesemhoning:

 • Vlierbloesemwater maak je door de bloemen van de vlier (zonder het groen) 24 uur te laten weken in water. Als je ook siroop maakt kan je hier lezen hoe je dat doet. Anders knip je de bloesem van ongeveer tien schermen en laat je die weken in een liter water. Zorg dat de bloemen allemaal onderstaan en zet ze vervolgens weg op een koele plek. Wanneer je de volgende dag de vloeistof zeeft houd je ongeveer 850 ml over.
 • Zet zorgvuldig schoongemaakte jampotjes klaar (het aantal is afhankelijk van de inhoud).
 • Doe het vlierbloesemwater in een pan met de citroensap en verwarm het geheel. Op het moment dat het kookt voeg je de geleisuiker toe en laat je het geheel nog drie minuten doorkoken (of je volgt de gebruiksaanwijzing op de verpakking). Giet de warme vloeistof in de potjes en laat op de kop afkoelen.
 • Bewaar de potjes koel (bij voorkeur in de koelkast).

*Wij gebruiken Biovegan, deze geleisuiker bevat appelpectine en ruwe rietsuiker.
Eetsmakelijk! We zijn benieuwd waar jij deze zelfgemaakte vlierbloesemhoning het liefst mee combineert!

Dit recept is samen met Simplify Your Life ontwikkeld.

Koop nu: een ruim gevulde healthy suprise Goodybox!

<span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><b>E</b>en ruim gevulde healthy suprise goodybox voor €15,- (inhoud ter waarde van € 160,-) waarbij je óók nog bijdraagt aan een goed doel via onze TS Health Foundation! </span><span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;">Klink </span><u style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><i>hier.</i></u>

  Je kiest voor A dus.

  X
  CONTACT US