Vitamine C en Sambucol

Sinaasappels, vitamine C en Sambucol voor je weerstand

Vitamine C en Sambucol ondersteunen je weerstand

Vitamine C is misschien wel de bekendste vitamine die de mens nodig heeft. Je hebt vroeger vast wel op school geleerd dat men vroeger behoorlijk ziek kon worden door een gebrek aan vitamine C. Zeker in de tijd van de scheepvaarthandel, ontdekkingsreizen en de VOC. Wat dat betreft is er gelukkig veel veranderd. Van vitamine C is inmiddels bekend dat het een functie als antioxidant in het lichaam heeft en nodig is voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van je weerstand. Vitamine C en Sambucol voor je weerstand, met name dat vinden wij bij Sambucol® natuurlijk erg interessant!

Hoe krijgen we vitamine C binnen?

Vitamine C zit vooral in fruit, maar ook in groente en aardappelen. Denk hierbij aan citrusfruit zoals sinaasappels, kiwi’s, bessen, aardbeien en dus in vlierbessen. En qua groente kan je vitamine C terug vinden in koolsoorten zoals broccoli, boerenkool en spruiten en vitamine C zit in paprika.

Een nadeel van vitamine C is dat het oplosbaar is in water. Groente wordt over het algemeen gekookt in water. Een gedeelte van de vitamine C zal daarom in het water terechtkomen en bij het afgieten gooi je dit water weer weg. Dat is natuurlijk zonde.

Ook is vitamine C gevoelig voor verhitting en zonlicht. Dit betekent dat je misschien wel minder vitamine C binnenkrijgt dan je denkt.

Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C

Wat is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C die je binnen moet krijgen? Het Voedingscentrum zocht het uit en hebben dit verwerkt in onderstaand schema. De dagelijkse aanbeveling is uitgesplitst per leeftijdscategorie.

Categorie/leeftijd Dagelijkse aanbeveling
van vitamine C (milligram)
Kinderen
6-11 maanden 20
1-2 jaar 25
2-5 jaar 30
6-9 jaar 40
Mannen/Vrouwen
9-13 jaar 50
14-100 jaar 75
Zwangere vrouwen 85
Vrouwen die borstvoeding geven 100
Sambucol Extra Defence als ondersteuning van je weerstand en je immuunsysteem

Sambucol Extra Defence

Een vlierbessenextract met extra vitaminen D, B6, C, en de mineralen zink, koper (extra energie bij vermoeidheid) en foliumzuur.
Lees meer »