4 Tips om je weerstand te ondersteunen

Scholen beginnen, 3 tips om je weerstand te ondersteunen - Sambucol
In deze periode met de R in de maand word je weerstand op de proef gesteld en iedereen kan daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Zeker alle kinderen (en ouders) die weer naar school gaan. Daarom verzamelden wij een aantal tips om je weerstand te ondersteunen:

Tip 1: Buiten bewegen helpt om je weerstand te verhogen

Tijdens de vakanties zijn jullie een groot gedeelte van de dag lekker buiten, waarbij de kids spelen met de nieuw verworven vrienden en vriendinnetjes op de camping. Heerlijk konden ze ravotten, trokken ze erop uit en beleefden allerlei avonturen. Naar de Ipad, smartphone of spelcomputer werd nauwelijks omgekeken. Ze waren volop in beweging. Nu ze weer naar hun scholen gaan, zitten ze veel vaker stil. Eenmaal thuis hebben ze huiswerk of pakken toch weer de elektronica tevoorschijn. Juist dat buiten bewegen zorgt ervoor dat je immuunsysteem actief blijft. Laat ze dus ook na de vakantie naar school fietsen, of lopen. En na school actief buitenspelen, er zijn genoeg spelletjes (van vroeger) te verzinnen. Zodat ze weer voldaan en vol verhalen aan de keukentafel zitten met een flinke en gezonde blos op hun wangetjes en stralende pretoogjes.

Tip 2: Profiteer van seizoensgroente

Juist in deze periode is er volop groente te vinden die je weerstand ondersteunen zoals: pompoen, bloemkool en groene bladgroente. Boordevol vitamine en mineralen voor je weerstand. Of wat dacht van een zelfgemaakte tomatensoep om je weerstand te ondersteunen. Ook in deze periode zijn er volop vlierbessen te vinden. Die je zelf kunt plukken om er vlierbessensap of vlierbessenjam van te maken, leuk om te doen! Eenvoudiger is het natuurlijk om deze in siroopvorm te kopen in de winkel. In vlierbessen zitten niet alleen veel vitamine C, ook mineralen en antioxidanten zijn goed vertegenwoordigd. Het helpt je weerstand te ondersteunen.

Tip 3: Zorg voor voldoende en kwalitatief goede slaap

Jij denkt er misschien anders over, maar je lichaam houdt van regelmaat. Schoolgaande kinderen hebben dat zeker nodig, weet je nog de 3 R’s: Rust, Regelmaat en Reinheid. Zeker in de startperiode van het naar schoolgaan, komen er veel indrukken binnen bij een kind. Tijdens de nacht kan je lichaam en voornamelijk je hersenen alles verwerken en herstellen. Waarschijnlijk hebben je kinderen tijdens de vakantie langer mogen opblijven, maar dat is nu zeker niet meer de bedoeling.  Zorg ervoor dat hun slaapkamer een minimalistische (goed geventileerde) plek is, vrij van alle rumoer en onrust. Dus geen tv, smartphone of andere attributen die de slaap van je kind kunnen afleiden. Hierdoor vallen ze rustiger in slaap en zal hun slaapcyclus een normaal patroon vertonen en komen ze beter in die diepe slaap. Op die manier gaat alle energie naar dat herstel.

Tip 4: Vlierbessen

In deze zwart-paarse besjes zitten niet alleen veel vitamine C, ook de mineralen: calcium, kalium, fosfor, natrium, magnesium en ijzer, zink, koper en selenium zijn goed vertegenwoordigd. Het helpt je weerstand te ondersteunen. Een echte vitaminebommetje. Geen wonder dus dat wij er wel 1000 van deze krachtpatsers in een flesje Sambucol Kids Siroop doen!

Sambucol Kids kauwtabletten

Sambucol Kids Siroop

De weerstand van je kind is uiteraard erg belangrijk voor je. Daarom hebben wij speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar de Sambucol® Kids Kauwtabletten ontwikkeld.
Lees meer »

Koop nu: een ruim gevulde healthy suprise Goodybox!

<span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><b>E</b>en ruim gevulde healthy suprise goodybox voor €15,- (inhoud ter waarde van € 160,-) waarbij je óók nog bijdraagt aan een goed doel via onze TS Health Foundation! </span><span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;">Klink </span><u style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><i>hier.</i></u>

    Je kiest voor A dus.

    X
    CONTACT US