Blijf bewegen in deze tijden

bewegen-gezondheid-Sambucol
Bewegen is goed voor je lichaam, een fikse boswandeling doet zelfs wonderen voor je weerstand en je immuunsysteem. De frisse buitenlucht in combinatie met de geur van het bos, zorgen ervoor dat je voldoende zuurstof binnenkrijgt. Dit helpt je te ontspannen en je hersenen krijgen de voeding die ze nodig hebben om allerlei andere processen te activeren. In deze tijden waarin je meer thuiswerkt, is dat onmisbaar. Je weerstand kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Maar hoe ondersteun je die weerstand met bewegen dan?

Je weerstand nu

In deze periode wordt jouw weerstand veel meer op de proef gesteld. Je blijft langer binnen wanneer je thuiswerkt. In een warme ruimte met je partner of kinderen om je heen. Je beweegt minder, want de sportscholen zijn dicht en eet misschien zelfs ongezonder. Haal je die richtlijn van 2.5 uur bewegen per week nog wel? Je conditie gaat namelijk hard achteruit als je een paar weken minder beweegt.

Dit zelfde geldt voor je kinderen. Zij zijn op school actiever. Na een aantal uur les is er vaak tijd voor de kinderen om hun energie kwijt te kunnen en spelen ze buiten.  Je hebt inmiddels goede voornemens gemaakt om jezelf en je gezin weer fit te laten blijven.

Wat kun je zelf doen om te blijven bewegen

Een gezonde levensstijl met extra beweging kan het immuunsysteem en daarmee je weerstand op peil houden en sterker maken.

  • Sta elk half uur even op en loop een rondje door het huis of hoe gek het ook klinkt, pak 3x de trap helemaal van beneden naar boven.
  • Een collega bellen kun je het beste staand doen.
  • In de lunchpauze kan je buiten alsnog wandelen of wanneer je daar de tijd voor hebt, zoek het bos op. Vermijd grote menigte.
  • Heb je kinderen? Voetbal een kwartiertje buiten met ze. Hebben zij ook iets aan 😉
  • Heb je een tuin? Maak deze alvast lente klaar. Verdeel de taken in steeds een kwartiertje.

Vergeet deze tips voor je weerstand niet

  • Eet gezond en gevarieerd, met voldoende vezels en blijf water drinken.
  • Zorg voor een normaal slaapritme passend bij je leeftijd, en situatie. dan ben je al goed bezig.
  • Zorg je voor een goede hygiëne, je wast extra je handen en je gebruikt voor het snuiten van je neus een papieren zakdoekje dat je na een keer gebruiken direct weggooit.
  • Denk aan die extra vitamine zoals vitamine C en D. Die vind je onder andere in vlierbessenextract die je weerstand ondersteunt.
Sambucol Extra Defence als ondersteuning van je weerstand en je immuunsysteem

Sambucol Extra Defence

Kan jij wel wat extra ondersteuning van je weerstand gebruiken? Neem dan vlierbessenextract met extra vitaminen D, B6, C, en de mineralen zink, koper (extra energie bij vermoeidheid) en foliumzuur om je weerstand te ondersteunen.
Lees meer »