Hoe ondersteun ik mijn weerstand

De ‘R’ zit weer in de maand. Dat betekent dat je alert wilt zijn op het ondersteunen van je weerstand. Stress, slaapgebrek en ongezonde voeding hebben een negatief effect op je immuunsysteem. Hierbij de top 5 van dingen die jij kunt doen om zelf je weerstand te ondersteunen. Hetty Crèvecoeur; gezondheidsdeskundige bij o.a. RTL Live legt het uit:

 1. Hygiëne blijft belangrijk. Je handen bijvoorbeeld komen dagelijks in aanraking met heel veel oppervlakte die qua hygiëne misschien wel te wensen overlaten. Was daarom wat vaker je handen. En hoe vaak haal jij een fris schoonmaakdoekje over je toetsenbord, de deurkrukken in huis zoals het toilet. Maar ook zeker je smartphone mag wel vaker ‘gewassen’ worden in deze periode.
 2. Ook voldoende nachtrust kan helpen je weerstand te ondersteunen. Hoe lang is het geleden dat je minstens zeven of acht uur slaap kreeg per nacht? Niet zo lekker om uitgerust je dag te beginnen.
 3. En wat dacht je van sporten in de buitenlucht. Dat geeft je immuunsysteem een echte boost. Heerlijk, zeker met deze temperaturen. Geen zin in sporten? Een wandeling in de prachtige natuur, terwijl je op paddenstoelenjacht gaat doet ook al wonderen!
 4. Profiteer van seizoensgroenten, zoals pompoen, bloemkool en groene bladgroente. Boordevol vitamine en mineralen voor je weerstand. Vergeet ook de vezels voor je darmen niet. Je afweersysteem start tenslotte daar!
 5. In vlierbessen zitten niet alleen veel vitamine C, ook mineralen en antioxidanten zijn goed vertegenwoordigd. Het helpt je weerstand te ondersteunen.

Bekijk hieronder het filmpje van RTL Live.

Naar de Sambucol producten »

Koop nu: een ruim gevulde healthy suprise Goodybox!

<span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><b>E</b>en ruim gevulde healthy suprise goodybox voor €15,- (inhoud ter waarde van € 160,-) waarbij je óók nog bijdraagt aan een goed doel via onze TS Health Foundation! </span><span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;">Klink </span><u style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><i>hier.</i></u>

  Je kiest voor A dus.

  X
  CONTACT US