Benodigdheden voor je vlierbloesem aperitief:
- 10 vlierbloesemschermen
- 1 citroen in plakjes het sap van 3 uitgeperste citroenen
- 1 bosje munt
- 1 liter water
- 200 gram rietsuiker
- 1 fles witte wijn (gekoeld)
- 1 fles Proseco
- 1 granaatappel
Bereiding voor je vlierbloesem aperitief:
Meng de vlierbloesemschermen, de citroen, munt, water en suiker goed door elkaar. Laat dit vervolgens bij kamertemperatuur 24 uur staan.
Na 24 uur kan je de basis voor deze aperitief filteren en in de koelkast zetten.
Kort voor het opdienen haal je de vlierbloesem mengsel uit de koelkast en vul je deze aan met 1 fles gekoelde witte wijn en 1 fles Proseco.
Daarna haal je de vruchtjes uit de granaatappel en doe je er een aantal in je glas.
En nu genieten!