Tiramivlier (Tiramisu met vlierbloesem)

Tiramivlier (Tiramisu met vlierbloesem) - Sambucol ondersteunt je weerstand
Dit is echt een feestdessert deze Tiramivlier (Tiramisu met vlierbloesem). Met een knipoog naar de Italiaanse Tiramisu. Dit recept bevat geen alcohol, geen rauwe eieren, geen koffie en geen cacao maar wel mascarpone, lange vingers en natuurlijk vlierbloesem!

Het is tevens het laatste recept met vlierbloesem dit jaar maar we hebben nu alweer ideeën genoeg voor volgende jaar. Zoals cupcakes met vlierbloesem, cheesecake met vlierbloesem en wat dacht je van vlierbloesemgelei?

Ingrediënten voor Tiramivlier (Tiramisu met vlierbloesem) voor 6 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • pak biologische lange vingers (eventueel de speltvariant)
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram mascarpone
  • 1 glas vlierbloesemlimonade
  • tl vanillepoeder
  • flink wat vlierbloesem ter decoratie
  • scheutje agavesiroop (optioneel)

Bereiding van de Tiramivlier (Tiramisu met vlierbloesem):

  • Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes. Snijd hiervan nu 250 gram doormidden en mix deze met de blender tot aardbeiensaus. Voeg hier de vanillepoeder aan toe en roer goed door. Tip: als je de aardbeien niet zoet genoeg vindt kun je er nu wat agave aan toevoegen.
  • Week de lange vingers vervolgens in de vlierbloesemlimonade.
  • Mix met een mixer de yoghurt en mascarpone door elkaar. Ook nu kun je een klein beetje agavesiroop toe als je het wat zoeter wilt (je kunt dit natuurlijk ook weglaten).
  • Leg op de bodem van een glazen schaal een laagje lange vingers die in de vlierbloesem limonade geweekt zijn. Lepel hier nu een laagje van je yoghurtmascarpone overheen. Giet vervolgens de aardbeiensaus er overheen.
  • Leg daarna de overgebleven lange vingers op de aardbeiensaus en dek het geheel af met nog een laag yoghurtmascarpone.
  • Dek de schaal af met vershoudfolie. Zet de schaal voor ongeveer twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Na 2 uur haal je de Tiramivlier uit de koelkast. Snijd je de overige aardbeien in dunne plakjes. Rits vlierbloesem van de schermen met een vork. Verdeel de plakjes aardbei over de yoghurtmascarpone en bestrooi met de bloemetjes. De bloemetjes staan niet alleen super mooi bij je Tiramivlier, je kunt ze ook gewoon eten.
  • Klaar is je Tiramivlier!

Dit recept is samen met Simplify Your Life ontwikkeld.

STILL NOT SURE WHAT TO DO?

We are glad that you preferred to contact us. Please fill our short form and one of our friendly team members will contact you back.

Form is not available. Please visit our contact page.
X
CONTACT US