Eenvoudige spicey avocado spread of dip

Eenvoudige spicey avocado spread of dip - gezonde voeding ondersteunt je weerstand
Avocado bevat omega 9 en zit daarnaast vol vitaminen zoals vitamine A, D en E. Avocado’s  bevatten gezonde vetten die onder andere helpen om de vochtbalans van je huid te herstellen, te voeden en te hydrateren.  Door deze gezonde vetten, vitamines en mineralen worden ze vaak gezien als super food. Bovendien zit je zit je sneller vol en heb je daardoor minder snel een honger gevoel. Dat klinkt goed toch? Nog belangrijker.. het klinkt niet alleen goed, het smaakt ook nog eens goed. Avocado’s zijn niet alleen lekker in een salade en sausjes. Je kunt er ook heel eenvoudig een heerlijke dip mee maken voor je gezonde spread voor op brood, als tussendoortje of voor bij de gezonde snack (wortel, selderie, komkommer) op een feestje. Recept voor eenvoudige spicey avocado spread of dip:

Ingrediënten voor eenvoudige spicey avocado spread of dip:

 • 1 rijpe avocado
 • Scheutje zure room of yoghurt
 • Beetje citroensap
 • Snufje Cayenne poeder
 • Snufje zout en peper

Bereiding eenvoudige spicey avocado spread of dip:

Snij de rijpe avocado halverwege door midden, totdat je de pit in het midden raak. Maak in een draai beweging de twee helften van de avocado los van elkaar. Haal nu de pit in het midden er uit. Schraap met een lepel de zachte vulling van de avocado uit de schil. Maar gooi de schil niet weg. Deze heb je later eventueel nog nodig.
Prak de avocado met een vork zodat er een dikke massa ontstaat.
Meng vervolgens de zure room of yoghurt er doorheen. Hierdoor wordt de avocado spread wat soepeler.
Meng tot slot de overige ingrediënten er doorheen en roer je alles goed door elkaar. En klaar is kees!
Gebruik je deze spread als dip, schep dan je avocado mengsel weer terug in de lege schil van je avocado.

Eetsmakelijk!

 

Tip! In plaats van zure room of yoghurt kun je ook Franse magere kwark gebruiken.

Koop nu: een ruim gevulde healthy suprise Goodybox!

<span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><b>E</b>en ruim gevulde healthy suprise goodybox voor €15,- (inhoud ter waarde van € 160,-) waarbij je óók nog bijdraagt aan een goed doel via onze TS Health Foundation! </span><span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;">Klink </span><u style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><i>hier.</i></u>

  Je kiest voor A dus.

  X
  CONTACT US