Snij de rijpe avocado halverwege door midden, totdat je de pit in het midden raak. Maak in een draai beweging de twee helften van de avocado los van elkaar. Haal nu de pit in het midden er uit. Schraap met een lepel de zachte vulling van de avocado uit de schil. Maar gooi de schil niet weg. Deze heb je later eventueel nog nodig.
Prak de avocado met een vork zodat er een dikke massa ontstaat.
Meng vervolgens de zure room of yoghurt er doorheen. Hierdoor wordt de avocado spread wat soepeler.
Meng tot slot de overige ingrediënten er doorheen en roer je alles goed door elkaar. En klaar is kees!
Gebruik je deze spread als dip, schep dan je avocado mengsel weer terug in de lege schil van je avocado.
Eetsmakelijk!
Tip! In plaats van zure room of yoghurt kun je ook Franse magere kwark gebruiken.
Noodzakelijke cookies zijn essentieel voor het goed functioneren van de website. Deze categorie bevat alleen cookies die basisfuncties en beveiligingsfuncties van de website garanderen. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Cookies die mogelijk niet noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud worden niet-noodzakelijke cookies genoemd. Het is verplicht om toestemming van de gebruiker te verkrijgen voordat wij deze cookies op onze website gebruikt.