Vitamine D, Sambucol® en je weerstand

Vitamine D voor je weerstand-Sambucol
Op de Nationale Gezondheidsbeurs begint dit jaar is bekend gemaakt wat volgens het publiek het meest favoriete voedingssupplement van het jaar is. Er werden duizenden stemmen online uitgebracht en ook op de beurs kon nog gestemd worden. Vitamine D kwam als grote winnaar uit de bus (gevolg door magnesium)!

Stemmers konden bovendien aangeven wat de reden is voor het gebruik van voedingssupplementen. “ Werken aan algemene gezondheid” werd door 33% aangegeven en 20% streeft een “betere weerstand” na. Een groep van 11% neemt een supplement met “een specifiek doel”, zoals sterke botten, een betere stoelgang of een beter geheugen.

Wat doet vitamine D voor je weerstand?

Wanneer je kinderen hebt, dan heb je vast al vaker te horen gekregen dat vitamine D voor kleine kinderen essentieel is. Vitamine D zorgt onder andere samen met calcium voor sterke botten. Sterker nog vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand. Vitamine D wordt voornamelijk onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Vandaar dat ze het ook het ‘zonnevitamine’ noemen. Vitamine D komt van nature niet in je lichaam voor, terwijl je lichaam deze vitamine wel nodig heeft bij diverse processen in je lichaam. Hoe kunnen we er dan voor zorgen dat we deze belangrijke vitamine D binnen krijgen? Daarnaast komt deze vitamine uitsluitend voor in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst, al gaat het meestal om zeer kleine hoeveelheden. Een uitzondering hierop is vette vis (bijvoorbeeld paling, zalm en makreel). Daarin zit iets meer vitamine D. In Nederland wordt vitamine D aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten toegevoegd.

Vitamine D en Sambucol

Kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken van je weerstand, dan zit je met onze Sambcuol Extra Defence meteen goed. Aan dit voedingssupplement op basis van vlierbessenextract, hebben we onder andere extra vitaminen B, C en D toegevoegd. Hierdoor is deze weerstand oppepper een echte multivitaminen geworden!