Ontbijten voor meer energie

Ontbijten voor meer energie - Sambucol ondersteunt je weerstand

Ontbijten voor meer energie

Je kent het vast wel, jij bent die persoon die ’s ochtends door het huis rent op zoek naar je sleutels of je mobiel, de kids hun lunchtrommel in elkaar flanst en dan moet rennen om op tijd op school te komen en daarna op je werk? Je skipt voor het gemak dan ook maar je ontbijt. Of krijg je ’s ochtends gewoon geen hap door je keel? Je energielevel is laag. Waarom je toch zou moeten ontbijten voor meer energie.

Minder energie, minder concentratie

Maar liefst één op de drie Nederlanders slaat minstens 1 keer per week zijn ontbijt over. Als je niet of nauwelijks ontbijt is er een grote kans dat je aan het einde van de ochtend, rond een uurtje of elf, wat futloos wordt en misschien gaat dit ook wel ten kostte van je concentratie. Je voelt je energieloos. Dat is natuurlijk heel logisch, want je hebt je lichaam nog geen energie gegeven!

Waarom is ontbijten belangrijk

Je ontbijt is zo’n beetje de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lichaam heeft het immers al een aantal uur zonder voeding of vocht moeten doen. Dat is prima, want als je slaapt gaan de processen in je lichaam gelukkig gewoon door maar op een langzamer tempo. Je lichaam heeft daarom ook weer allerlei stoffen, vitaminen en mineralen nodig als je wakker bent en weer op gang moet komen. Zodat jij genoeg energie hebt om je drukke leventje vol te houden. Het eten van een ontbijt zorgt er bovendien voor dat je overdag actiever bent en dat je gedurende de rest van de dag minder eten.

Waaruit bestaat een gezond ontbijt

Een gezond ontbijt bestaat bijvoorbeeld uit twee bruine volkoren boterhammen met mager broodbeleg of een gekookt ei met rauwkost voor een lekkere bite. Ook pindakaas mag tegenwoordig weer. Of wat dacht je van onze zelfgemaakte avocado spread. Uiteraard vul je dit ontbijt aan met iets te drinken zoals een glas water of een kopje (kruiden) thee. Ook een beker karnemelk behoort tot de gezonde opties.

Heb je moeite met ontbijten omdat je ’s morgens nog geen boterham door je keel krijgt, probeer dan eens wat magere yoghurt, Griekse- of soja yoghurt met vers fruit, (gebroken) lijnzaad en havermout. Ook kun je warme havermoutpap maken met amandelmelk of kokosmelk en stukjes appel, walnoot en kaneel. Dat wordt smullen! In havermout zitten koolhydraten die langzaam verteerd worden en daarom gedurende de hele ochtend energie afgeven aan je lichaam. Ook bevat het een hoge concentratie vezels en antioxidanten. Alleen deze drie eigenschappen al maakt havermout de ideale voeding om als ontbijt te gebruiken. Je zal zien dat je de ochtend fitter en meer geconcentreerd doorkomt!

Dus morgenochtend, ontbijten voor meer energie!

Sambucol Defense 2023

Sambucol Defence

Kan je wel wat ondersteuning van je weerstand gebruiken? Neem dan vlierbessenextract met extra vitaminen D, B6, C, en de mineralen zink, koper (extra energie bij vermoeidheid) en foliumzuur om je weerstand te ondersteunen.
Lees meer »
Koop nu: een ruim gevulde healthy suprise Goodybox!

<span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><b>E</b>en ruim gevulde healthy suprise goodybox voor €15,- (inhoud ter waarde van € 160,-) waarbij je óók nog bijdraagt aan een goed doel via onze TS Health Foundation! </span><span style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;">Klink </span><u style="color: #242424; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.67px;"><i>hier.</i></u>

    Je kiest voor A dus.

    X
    CONTACT US