6 Tips om met kinderen te doen in de meivakantie

De meivakantie betekent voor de meeste kinderen 2 weken vrij van school. Dit is vaak een mooie periode om leuke dingen te gaan doen, omdat de temperaturen vaak wat hoger zijn en de dagen weer wat langer duren. We delen 6 tips met je om te gaan doen met jouw kinderen, van cultureel tot actief en ontspannend. Welke kies jij?  

   1. Koningsmarkt
    Koningsdag zit er weer aan te komen, en dat is natuurlijk niet compleet zonder….. koningsmarkt! Het is niet alleen leuk om over de markt te lopen op zoek naar koopjes, het is ook erg leuk om zelf op de markt te staan! Ga eens door je oude spullen heen en verzamel alles waar je geen belang meer bij hebt. Op de markt staan is niet alleen een leuke activiteit om samen te doen, het is ook nog eens een goede manier om een zakcentje bij te verdienen en om van oude spullen af te komen!
   2. Speurtocht
    Misschien is er ergens in de buurt wel een buitencentrum waar je een speurtocht kan lopen, erg leuk om met de kids te doen! Is er geen plek waar je een speurtocht kan volgen? Probeer dan zelf eens een te maken! Zoek een goede route uit en verzin wat opdrachten die tijdens het lopen van de route voltooid moeten worden. Een erg gezellige bezigheid, en ook nog eens creatief.
   3. Pretpark
    Samen lekker gillen in de achtbaan, of het uitzicht bewonderen vanuit een reuzenrad? Een dagje naar het pretpark is nooit verkeerd. Ga op zoek naar het dichtstbijzijnde pretpark of maak er een echt ‘’dagje weg’’ van en bezoek een pretpark ver van huis! Naast een pretpark is een waterpark of (tropisch) zwemparadijs ook een erg leuk uitje voor het hele gezin.

   4. Picknick
    Als het weer meezit is een picknick de perfecte manier om het beste uit een mooie dag te halen. Maak of bak samen wat snacks zoals cupcakes, verschillende broodjes of een lekkere fruitsalade en ga er op uit. Je kunt de fiets of auto pakken om ergens een mooie plek op te zoeken, maar dat veldje of bos in de buurt werkt net zo goed. Vul een tas of mand met jullie hapjes en zoek een groot kleed, en je bent klaar. Een extra tip is om zelf limonade te maken: heerlijk fris om mee te nemen en het is ook nog eens een leuke bezigheid!

   5. Koekjes bakken
    Is het niet zo mooi weer en wil je binnenblijven, of heb je gewoon zin in een creatieve bezigheid? Haal een pak koekjesmix in de supermarkt of maak je eigen koekjesdeeg (er staan genoeg recepten online!). Als de koekjes zijn gebakken kan het versieren beginnen! Ga los met glazuur en strooisels en maak de mooiste, lekkerste creaties.

   6. Fotoshoot
    Je ziet vast online wel eens foto’s voorbijkomen waarvan je denkt, ‘’dat zou ik ook willen maken!’’. Er is geen betere tijd dan de vakantie om dit uit te proberen. Kies een paar leuke foto’s uit en probeer deze zo goed mogelijk na te maken. Trek alle attributen uit de kast en laat iedereen de poses na proberen te doen. Lijst uiteindelijk de beste foto in en geef deze een mooi plekje!