Zoenen voor je weerstand – het helpt echt!

Zoenen voor je weerstand - Sambucol met vlierbessen voor je weerstand
Al vaker kwam het onderwerp ‘zoenen’ in het nieuws. Over de gezondheidsvoordelen die het zou bieden. Zoenen is namelijk goed voor je weerstand blijkt uit diverse onderzoeken. Dat komt door allerlei factoren.

Waarom is zoenen dan goed voor je weerstand?

We komen steeds meer te weten over de unieke microben die zich in je mond bevinden: 10 miljard (!) welteverstaan en voor iedere mens is de samenstelling uniek. Juist omdat deze samenstelling uniek is, vinden wetenschappers het een bijzonder geheel en reden voor nog meer onderzoek. Zeker wanneer je deze microben uitwisselt met anderen. Zoen jij iemand hartstochtelijk en minstens 10 seconden – met de tong – dan wisselen jullie 80 miljoen microben uit. Say what?? Inderdaad. Reden te meer voor onderzoekers om te zien wat voor effect dit heeft. En wat bleek; we trainen op deze manier ons immuunsystemen en je weerstand waardoor we de biodiversiteit in onze mond versterken. Bijkomend voordeel; Je bent beter in staat om onwelkome bacteriële indringers buiten je mond en lichaam te houden.

Calorieën verbranden met zoenen

Zoenen heeft nog meer voordelen voor je lichaam. Met een gepassioneerde tongzoen verband je bijvoorbeeld extra calorieën. Niet alleen je bloeddruk stijgt tijdens een stevige zoenpartij. Ook je ademhaling versnelt en de stofwisseling wordt geactiveerd. Je hartslag gaat er van omhoog, wat de vetverbranding weer stimuleert. Met een actieve zoen van tenminste 15 minuten, verbrand je tot wel 30 calorieën. Vind je dat weinig? Met 1 km hardlopen verbrand je ongeveer 70 calorieën. Dat is wel afhankelijk van je snelheid en je gewicht. Wanneer we dan ook nog vertellen dat er behoorlijk wat spieren en speekselklieren getraind worden gedurende een zoensessie. Kan je niet anders concluderen dat je goed bezig bent tijdens het zoenen.

Energie en je blij voelen door zoenen

Nog een groot voordeel van eens lekker te zoenen is dat je er blij en ontspannen van wordt. Tijdens het zoenen komen een aantal stofjes vrij: serotonine, die je helpen ontspannen. Dopamine, waardoor jij je gelukkiger voelt en dit stofje heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. Oxytocine, dit hormoon wordt ook wel eens het liefdeshormoon genoemd, omdat het wordt aangemaakt tijdens het knuffelen, aaien, oogcontact en zoenen. En dan hebben we het nog niet eens over het stofje endorfine, een genotstof, dat vrijkomt waardoor jij je weer happy voelt. Deze stofjes samen zorgen er voor dat je snel weer volop energie krijgt en je blij wordt. Wat een fijne bijkomstigheden!

Singles voor je weerstand

Ben je niet in de gelegenheid om uitgebreid te zoenen en wil je toch werken aan je weerstand? Deze Sambucol singels helpen je graag!

Zoenen voor je weerstand – het helpt echt!

Sambucol Immuno Forte Pastilles

Een vlierbessenextract in de vorm van een pastille en aangevuld met extra vitamine C, zink en honing om je weerstand te ondersteunen.
Lees meer »

 

Sambucol® Immuno Forte Capsules als ondersteuning van je weerstand en je immuunsysteem

Sambucol Immuno Forte Capsules

Een vlierbessenextract in de vorm van een suikervrije tablet, aangevuld met extra vitamine C en zink die je weerstand ondersteunen.
Lees meer »