Werken aan je weerstand in je vakantie

Werken aan je weerstand en handige vakantiechecklist
Wanneer het hartje zomer is, dan denk jij vast niet aan je weerstand. Zeker niet wanneer je er even tussenuit gaat, en een paar dagen of weken gaat vertoeven in een andere omgeving. Waar jij je kunt opladen, zodat je de rest van het jaar er weer tegenaan kunt. Een veelgehoorde vraag is dan; Moet ik tijdens de zomer ook werken aan mijn weerstand?

Waarom moet je alerter zijn vóór je vakantie?

Eigenlijk verdient je weerstand juist extra aandacht voordat je met vakantie gaat. Dus niet alleen tijdens je vakantie. Hoe vaak gebeurt het niet dat je de weken voordat je lekker weg gaat, nog die enorme stapel met to-do’s op je werk wilt wegwerken. Misschien gebruik je die periode juist wel om nog even te knallen, die stok achter de deur voelt goed, toch? Door die hectiek en stress staat je lichaam continu in de alert modus, je cortisolniveau (stresshormoon) is waarschijnlijk nog nooit zo hoog geweest. Met een beetje pech krijg je dat voor je vakantie ook niet meer in balans. Met als je gevolg dat je de eerste week van je vakantie daar hinder van ondervindt. Die omschakeling is namelijk te groot voor je lichaam. En wie wil nou niet fit van die welverdiende vakantie genieten.

Ook tijdens je vakantie verdient je weerstand aandacht

Op vakantie, zeker in het buitenland, hou je er vaak een andere eetgewoonte op na. Het lukt je niet om elke dag minstens 200 gram groente en twee stuks fruit te eten. Daar gaan je vitamines en mineralen die je lichaam elke dag nodig heeft. Je vindt dat je best wel wat ontspanning verdient en gaat lekker uit eten, of de BBQ gaat nog een keer aan en je neemt een extra glas alcohol. De watervoorraad heb je thuisgelaten. Niks mis mee! Maar is jouw weerstand laag, dan is het wellicht niet zo handig. Ga jij je reserves dan aanspreken, wetende dat door de invloed van de stress voordat je met vakantie ging die reserves misschien al op waren… Vergeet dus niet om voor die tijd aan je weerstand te werken.

Om je verder nog goed voor te bereiden op je welverdiende vakantie hebben we een handige checklist voor je samengesteld. Want wanneer je met vakantie gaat komt daar altijd veel meer bij kijken dan je verwacht en ingeschat hebt. Met deze handige vakantiechecklist ga je relaxed op pad, want dit zijn juist de dingen die nog wel eens vergeten worden!

Voor vertrek

  • Zorg dat je tijdig alles gereed hebt (reisdocumenten, vaccinaties, etc), niets zo vervelend als gestrest met vakantie gaan.
  • De nodige ontspanning creëren juist voordat je vertrekt is eigenlijk een must. Prop niet alles in die laatste weken, plan in stapjes. En wissel de stressklussen af met de leuke projecten.
  • Zorg dat je de stress elke week uit je lichaam krijgt door bijvoorbeeld lange wandelingen te maken. Te praten met je omgeving over wat je bezighoudt en waar je niet uitkomt. Verdeel de taken (thuis en op het werk), zodat de klussen overzichtelijker blijven.

Gezondheid

  • Reisapotheek met Norrit, kun je niks binnenhouden gebruik dan ook een middel tegen uitdroging zoals O.R.S.
  • Check of je het water van je vakantiebestemming kunt drinken, bij twijfel kies altijd voor water uit een flesje (gekocht in de winkel)
  • Vitaminen en/of voedingssupplement zoals Sambucol® Extra Defence

Verzorging

  • Was je handen extra. De meeste bacteriën komen nog altijd via je handen in contact met de rest van je lichaam. Het ene land is het andere land niet qua hygiëne, hou daar rekening mee.
  • Neem handgel met alcohol mee voor de momenten dat je niet in de gelegenheid bent om je handen met water en zeep te reinigen.
Sambucol Extra Defence als ondersteuning van je weerstand en je immuunsysteem

Sambucol Extra Defence

Kan jij wel wat ondersteuning van je weerstand gebruiken? Neem dan vlierbessenextract met extra vitaminen D, B6, C, en de mineralen zink, koper (extra energie bij vermoeidheid) en foliumzuur om je weerstand te ondersteunen.
Lees meer »