Extra bewegen in de wintermaanden

kind buitenspelen - Sambucol ondersteunt je weerstand
Heb jij het gevoel dat je weerstand te wensen overlaat, deze periode? Heb jij of jouw kind zichzelf wel eens fitter gevoeld? Je hoort het veel in de winterse maanden. De temperaturen dalen, en de kachel draait overuren. Je weerstand kan echter wel een steuntje in de rug gebruiken. Maar hoe ondersteun je die weerstand dan?

Je weerstand in deze maanden

In deze periode met de R in de maand wordt jouw weerstand veel meer op de proef gesteld. Je zit vaker en langer binnen. In een warme ruimte met je partner of kinderen om je heen. Je beweegt minder en eet misschien zelfs ongezonder. Hoe lekker is het om extra lang onder een hete douche te staan. Oh en qua hoeveelheid slaap liet dat ook te wensen over. Je hebt inmiddels goede voornemens gemaakt om jezelf en je gezin weer fit te krijgen. Toch ontkom je er niet aan dat je in de winter vatbaarder bent door invloeden van buitenaf.

Wat kun je zelf doen?

Een gezonde levensstijl kan het immuunsysteem en daarmee je weerstand op peil houden. Eet je daarnaast weer gezond en gevarieerd, beweeg je regelmatig en heb je een normaal slaapritme passend bij je leeftijd, dan ben je al goed bezig. Zorg je voor een goede hygiëne, je wast extra je handen en je gebruikt voor het snuiten van je neus een papieren zakdoekje dat je na een keer gebruiken direct weggooit. Dan zou je ook nog een voedingssupplement met vlierbessen kunnen nemen dat je weerstand ondersteunt.

Bewegen is dus goed voor je weerstand en die van je kinderen. Maar in de winter zitten kinderen doorgaans wat vaker binnen. Bij de indoorspeeltuinen van Ballorig, kunnen kinderen klimmen, klauteren en trampolinespringen, ook in de winter. Lekker bewegen én nog goed voor je weerstand ook! En waarom zou je er niet alsnog op uit trekken. Wat dacht je van een fikse wandeling door het bos met je kinderen, op zoek naar kleurrijke paddenstoelen en sporen van dieren. Maak er een speurtocht van, wie de meeste gekke paddenstoelen vindt of wie als eerste een konijnenhol spot. Op die manier doe je meteen nog even een beetje vitamine D op dat ook je immuunsysteem ondersteunt. Laat die stappenteller maar lekker overuren draaien, ook wanneer de ‘R’ in de maand zit!

Extra bewegen in de wintermaanden

Sambucol Kids Kauwtabletten

Zijn gemaakt in de vorm van beertjes en hebben een lekkere vlierbessensmaak. De kauwtabletten bevatten extra vitamine C die het immuunsysteem en de weerstand van je kinderen ondersteunt.
Lees meer »