Allemaal aan de paardenbloem (voor je weerstand)

Paardenbloem zijn gezond en ondersteunen je weerstand - Sambucol vlierbessen
Ehmm wat, paardenbloemen kun je eten en zijn nog gezond ook? Misschien heb jij het al gelezen; Dat paardenbloemen, zowel de blaadjes, wortels en die kenmerkende gele bloemetjes, goed voor je gezondheid zijn. En zeker ook voor je weerstand. Steeds vaker zagen we dit voorbijkomen, in diverse healthy tijdschriften en online. Hoog tijd voor wat meer onderzoek. Want iedereen kent vast wel de gele paardenbloem met zijn gekke bladeren die in de wei staat, of wellicht in je eigen tuin. Sterker nog; je ziet dit plantje meer als onkruid dat verdelgt moet worden dan een gezond salade voor je op je bord.

Niets is minder waar, zo blijkt na wat speurwerk; In paardenbloemen zitten veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine B, C en zink. Voedingstoffen waarvan bekend is dat ze je weerstand ondersteunen (net zoals vlierbessen). Die vitaminen is niet het enige dat er in zo’n klein geel bloemetje zit. Ook de mineralen calcium, seleen, magnesium, mangaan, ijzer, fosfor en natrium ontbreken niet. Mineralen die onmisbaar zijn voor je lichaam. Niet voor niets hebben we dit toegevoegd aan onze Sambucol Extra Defence.

Paardenbloem worden al eeuwen gegeten

In de 7e eeuw wist de Chinese (kruiden)geneeskunde het al; de bijzondere eigenschappen van de paardenbloem. Alles werd wel ergens voor gebruikt. Of het nu was voor je nieren, je lever, je huid of voor je weerstand. Er werd thee gezet van de blaadjes en de bloemetjes. De wortels werden gedroogd en tincturen van gemaakt. En het bittere melksap dat uit de stam komt, had weer een ander doel. Niets ging verloren en wist men op waarde te schatten.

Ondanks dat alles van dit kruid eetbaar is, is echter niet alles even lekker. Weet je nog vroeger, toen je als klein kind een boeketje bloemen voor je moeder plukte, zo uit de natuur. Daar hebben vast deze gele rakkers ook in gezeten. En bij het lostrekken van deze bloem, kwam er wat wit sap uit de steel zo op je vingers. Even aflikken en klaar. Om te worden geconfronteerd met een wel hele bittere smaak. Jak!

Paardenbloem op je bord

Met name de jonge paardenbloemblaadjes kan je in plaats van rucola verwerken in je gezonde zomerse salade. De jonge blaadjes smaken nog niet bitter. Kies vooral voor de bladeren in de vrije natuur, je achtertuin maar zeker niet langs de weg (in verband met de uitlaatgassen van de auto). De gele bladeren van het bloemetje zelf geeft je salade een vrolijk tintje. Op deze manier heb je meteen de nodige vitamine en mineralen te pakken. Durf jij het aan?

Sambucol Extra Defence als ondersteuning van je weerstand en je immuunsysteem

Sambucol Extra Defence

Gaat het eten van paardenbloemen je toch te ver? Neem dan vlierbessenextract met extra vitaminen D, B6, C, en de mineralen zink, koper (extra energie bij vermoeidheid) en foliumzuur om je weerstand te ondersteunen.
Lees meer »