Zoenen is gezond!

Zoenen is gezond voor je weerstand

Zoenen is gezond

14 februari, Valentijnsdag. De tijd om je partner te laten weten dat je nog steeds van elkaar houdt. Uiteraard hoort daar een lekkere zoenpartij bij. Of wie weet heb je een geheime liefde en laat je op deze dag weten dat je hem of haar leuk vindt. Wie weet zoen je elkaar om te laten zien wat je voor elkaar voelt. Wat je reden ook is.. Zoenen is gezond! Wist je dat zoenen je weerstand kan verhogen?

Bij een tongzoen wissel je namelijk speeksel uit met je partner. In speeksel zitten bacteriën die je weerstand kunnen verhogen. Maar zoenen is op meer vlakken gezond, want het helpt ook nog eens je gebit te beschermen tegen gaatjes. Dat wil overigens niet zeggen dat het verstandig is om het zoenen te vervangen door het poetsen van je tanden 🙂

Calorieën verbranden met zoenen

Met een gepassioneerde tongzoen kan je ook nog eens calorieën verbranden. Je hartslag gaat er namelijk van omhoog, wat de vetverbranding weer stimuleert. Met een actieve zoen van tenminste 15 minuten, verbrand je tot wel 30 calorieën. Vind je dat weinig? Met 1 km hardlopen verbrand je ongeveer 70 calorieën. Dat is wel afhankelijk van je snelheid en je gewicht.

Energie door zoenen

Nog een groot voordeel van eens lekker zoenen is dat je er blij en ontspannen van wordt. Tijdens het zoenen komen een aantal stofjes vrij: serotonine, die je helpen ontspannen. Dopamine, waardoor je je gelukkiger voelt en dit stofje heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. En oxytocine, dit hormoon wordt ook wel eens het liefdeshormoon genoemd, omdat het wordt aangemaakt tijdens het knuffelen, aaien, oogcontact en zoenen. Deze stofjes samen zorgen er voor dat je snel weer volop energie krijgt. Wat een fijne bijkomstigheden!

Dus wij weten wat we gaan doen tijdens Valentijnsdag! Jij ook?