Tomatensoep voor je weerstand

Tomatensoep voor je weerstand
Wist je dat uit diverse onderzoeken is gebleken dat regelmatig tomatensoep eten een goed middel is voor je weerstand? Voor de soep moeten dan wel verse tomaten of tomaten uit blik zijn gebruikt. Want in die verse tomaten of tomaten uit blik zitten namelijk meer lycopeen dan in soep op basis van poeder. Lycopeen is een antioxidant.

Voeg je daar nog bleekselderij en gember aan toe, die beide ook veel antioxidanten bevatten, dan ben je helemaal goed bezig om je weerstand te ondersteunen in de herfst. Ga dus snel aan de slag met dit tomatensoep recept, niet alleen voor je weerstand maar hij smaakt ook gewoon super lekker!

Ingrediënten tomatensoep voor je weerstand:

  • 1 kilo tomaten (vers of uit blik)
  • 1 wortel, in stukjes gesneden
  • 2 aardappelen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 blokje bouillon (rundvlees of groente)
  • verse gember
  • zout en peper

Bereiding tomatensoep voor je weerstand:

  • Snijd alle ingrediënten zoals de ui, de knoflook, de wortel, de aardappelen en de bleekselderij in stukjes.
  • Zet nu een grote pan op en doe er wat olie in. Als eerste gaat hierin de ui, de aardappelen, de wortel, de knoflook, de gember (die je het beste even kunt raspen) en de bleekselderij er in. Fruit dit wat aan.
  • Voeg nu wat water toe.
  • Doe na ongeveer tien minuten alle tomaten erbij. Voeg meer water toe zodat al je ingrediënten onder staan.
  • Tot slot voeg je de bouillonblokjes toe en laat je alles minimaal een half uur lekker pruttelen.

Eet smakelijk!